Política 06/07/2014

El PP valencià presenta mocions contra les "ingerències" de Catalunya

La iniciativa té com a únic objectiu defensar "la realitat estatutària i els senyals d'identitat que ens defineixen com a poble"

Efe
2 min

ValènciaLa coordinadora general del PP valencià, Isabel Bonig, ha anunciat aquest diumenge que el PP presentarà en tots els ajuntaments de la regió una moció de rebuig a les intromissions del nacionalisme català a la Comunitat Valenciana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Bonig ha indicat que la proposta vol mostrar el rebuig a una "ingerència en matèria territorial, cultural, lingüística i patrimonial, que afecta directament a la senyes d'identitat del poble valencià i al que disposa l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana".

Isabel Bonig ha explicat que la iniciativa té com a únic objectiu defensar "la realitat estatutària i els senyals d'identitat que ens defineixen com a poble i, per això, exigim respecte cap als valencians, cap a la nostra història i les nostres tradicions".

Ha afegit que també es pretén acabar amb "les ingerències del nacionalisme català en connivència amb les seves institucions en qüestions com la integritat territorial de la Comunitat Valenciana, la seva denominació oficial o la identitat cultural i lingüística diferenciada del poble valencià consagrada en la Constitució espanyola".

El text de la moció recull el reconeixement a través de la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia "de les institucions d'autogovern amb capacitat per decidir sobre els assumptes que afecten exclusivament els valencians, així com l'adopció com a oficials de les senyes d'identitat que històricament havia emprat el nostre poble, com ara la reial senyera, el reconeixement de la llengua valenciana, l'himne regional o la denominació oficial de 'Comunitat Valenciana'".

Així mateix, denuncia "els constants atacs i ingerències per part d'elements del nacionalisme català, moltes vegades servint-se de les mateixes institucions catalanes i dels seus pressupostos, i que s'han intensificat amb l'actual deriva separatista que està experimentant l'actual Govern de Catalunya".

La moció assenyala que "actituds com dirigir-se a la Comunitat Valenciana amb denominacions que no són l'oficial o incloent-la en països imaginaris que no es corresponen amb la realitat; promoure una apropiació dels elements culturals valencians, de la llengua valenciana i la seva literatura, o una tergiversació de la història de la Comunitat, no contribueixen al respecte institucional que hi ha d'haver entre dues comunitats veïnes".

Així mateix, considera "una descortesia institucional i un atac a l'autogovern dels valencians que des d'administracions catalanes, ajuntaments o el Parlament s'estigui indicant amb iniciatives legislatives què han de fer els valencians amb la seva política lingüística i cultural".

stats