POLÍTICA
Política 13/02/2012

El PP vol que el Govern reconegui per escrit la seva aportació als pressupostos

La líder del PP català veu a tocar el pacte amb la federació, però continua reclamant un document que comprometi la política anticrisi del Govern

Sara González
1 min

BarcelonaEl pacte PP-CiU pels pressupostos del 2012 és a tocar i els populars "confien" que es pugu tancar entre avui i demà. Així ho ha assegurat aquest dilluns la líder dels populars catalans, Alicia Sánchez Camacho, que ha tornat a exigir al Govern d'Artur Mas un "pacte per escrit" que certifiqui que "el PP ha estat útil per fer uns pressupostos per sortir de la crisi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Camacho, la negociació es troba ara ja en la "recta final", després que divendres passat els populars ajornessin l'acord per les reserves amb les noves taxes que el Govern assegura que haurà d'aplicar per compensar la rebaixa d'ingressos que suposa l'acceptació d'algunes de les mesures promogudes pel PP, com l'ajornament de la taxa turística.

La líder del PP català ha argumentat que, a diferència del pressupost del 2011, aquest cop el seu partit ha tingut una "participació decisiva" en l'elaboració dels comptes, i vol que això quedi reflectit en un document rubricat pel Govern de CiU i el PP. Ha matisat, però, que no demana un "pacte de legislatura", sinó un compromís coordinat sobre l'agenda catalana que cal afrontar en els propers mesos i que posi la crisi com la principal prioritat del Govern.

Camacho ha explicat que els serrells que queden per tancar l'acord de pressupostos són encara sobre la taxa turística, el tiquet moderador, el cànon de l'aigua i la reducció i supressió d'algunes subvencions, que no ha concretat. Per ara, els populars sondegen abstenir-se en la votació de pressupostos.

stats