Política 10/08/2014

PP i PSOE empaten en intenció de vot i Podem arribaria al 10,7%, segons una enquesta d''El País'

El sondeig, fet per Metroscopia, dóna un 31,7% dels sufragis als socialistes, deu punts més que no l'enquesta del CIS del juliol

Ara
2 min

BarcelonaSi ara es fessin eleccions estatals un 32,3% dels ciutadans votarien el PP i un 31,7% el PSOE, segons l'enquesta publicada aquest diumenge a 'El País' i feta per Metroscopia. Els dos grans partits, doncs, separats per poques dècimes, quedarien en empat tècnic. Però un 10,7% dels sufragis se'ls enduria l'últim partit revelació de la política espanyola: Podem. IU-ICV quedaria enrere, amb un 4,9% dels vots, i UPyD arribaria just al 3,3%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta dóna més d'un 10% més de vots al PSOE que no el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques fet públic aquest dilluns amb dades del juliol. 'El País' explica la diferència dient que el juliol, quan es va fer l'enquesta del CIS, els socialistes eren "en plena crisi", Rubalcaba havia dimitit i encara hi havia pugna entre els candidats. Segons el diari, la tria de Pedro Sánchez per encapçalar el partit l'ha reforçat i l'enquesta indica que un 81% dels votants potencials ho consideren positiu i un 49% manté que el PSOE està més unit que abans.

L'enquesta `de Metroscopia també dóna gairebé cinc punts menys a Podem que no el baròmetre del CIS, que indicava una intenció de vot del 15,3% al partit de Pablo Iglésias. A més, també retalla la previsió de vot per a IU-ICV, el CIS li donava un 8,2% dels vots i 'El País' just un 4,9%. A les eleccions del 2011 va arribar al 6,9%. UPyD també quedaria reduïda a gairebé la meitat dels vots respecte el baròmetre del CIS, que li'n preveia un 5,9%.

Respecte Podem, destaca que un 39% dels qui diuen que votaran el PSOE i un 54% dels qui tenen intenció de donar suport a IU el consideren "una alternativa real de Govern". És més, un 54% dels votants del PSOE, un 80% dels d'IU i, fins i tot, un 54% dels d'UPyD consideren que el partit d'Iglesias "ofereix un veritable canvi en contrast amb la resta de partits". El 31% dels votants socialistes i el 41% dels d'IU pensen que Podem té "un programa realista i amb possibilitats de dur-se a terme".

stats