Política 25/04/2012

Montoro avisa CiU que no posarà "ni un euro més" sobre la taula

El ministre d'Hisenda, obert a dialogar amb els nacionalistes catalans sempre que no suposi augmentar la despesa pública

J.r./acn
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha insistit que no hi ha "cap marge" per gastar més diners, en referència al procés per negociar esmenes parcials als pressupostos generals de l'Estat. "Totes les propostes per gastar menys són benvingudes", però no hi ha "ni un euro més del que programa aquest pressupost", ha recordat en una afirmació dirigida especialment a Convergència i Unió, a qui el PP ha demanat reiteradament que retiri l'esmena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta contundència, Montoro ha dit que Catalunya "té tota la prioritat del govern [espanyol] i la Generalitat sap que rep el suport financer de l'Estat". El ministre ha fet aquestes manifestacions a l'Escriptori del Congrés dels Diputats minuts després que el ple de la cambra hagi aprovat amb els vots del PP, UPN i Foro Asturias els primers pressupostos generals de l'executiu de Rajoy.

El ministre d'Hisenda ha recordat que el compliment dels objectius de dèficit és "irrenunciable" i ha restat importància al fet que tret del PP cap formació amb grup parlamentari propi -ni CiU ni PNB- hagi acabat retirant la seva esmena a la totalitat. "La soledat és una majoria absoluta i la marca la majoria de la societat que és qui ha elegit aquest govern i aquest projecte polític", ha dit. Com ja va dir ahir, ha assegurat que no li tremolarà el pols si ha d'intervenir alguna comunitat.

Montoro ha tornat a insistir que "Espanya necessita Catalunya per sortir de la crisi econòmica" perquè "és un dels grans motors de la nostra economia".

stats