PARLAMENT
Política 24/05/2011

Els grups denuncien lentitud i manca de consens per l'aprovació dels pressupostos

ERC lamenta que se'ls demanés suport i que ara no se'ls hagi mostrat cap document, i el PP assegura que no ha fet cap pacte ocult amb el Govern per aprovar-los

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl cap de l’oposició, Joaquim Nadal, ha afirmat que "després de l’apagada parlamentària causada pel Govern, i després de polítiques de retallades indiscriminades, els pressupostos seran el moment de tornar a concretar les accions nacionals". Nadal, però, ha negat el suport del PSC a unes mesures "a favor de les retallades fetes de qualsevol manera i en totes direccions" i ha afegit que "contra les retallades dels ingressos tampoc hi ha res a parlar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha denunciat "la lentitud de l’executiva a l’hora d’actuar", i ha assegurat que els pressupostos en són un clar exemple. Així, Millo ha considerat que" per motiu electoralista, CiU ha optat per no ensenyar-los a cap grup" i ha afegit que probablement ja els deu haver pactat amb algú que no són ells". El portaveu, a més, ha mostrat el seu suport en l'eliminació de l'impost de successions i en la reducció de fiscalitat per aquells que tinguin mútues, ja que, segons el popular "servirà per descongestionar la salut pública, i perquè aquells que paguen vegin bonificat l'esforç".

D'altra banda, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha considerat que els pressupostos “haurien de ser una oportunitat per solucionar els problemes del país i no agreujar-los” i ha afirmat que ICV està a favor “de l’austeritat però no d’aprofundir en les desigualtats”. Miralles ha denunciat que el Govern té “amnèsia i no recorda d’on treu els ingressos per després aplicar la tisora”.

La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, ha afirmat que des del Govern se’ls va demanar suport per aprovar els pressupostos, però en canvi, Simó ha assegurat que “no se’ls ha preguntat res, ni se’ls ha mostrat cap esborrany d'uns pressupostos que s’han d’aprovar dimarts que ve”. Per tant, la portaveu ha considerat que és possible que ja tinguin tancat un pacte amb el PP.

stats