PARLAMENT
Política 14/06/2011

L'oposició critica la "injustícia" dels pressupostos i denuncia "el pacte amb el PP"

El PSC creu que "només el PP pot acceptar aquest xec en blanc" i ERC assegura que "no retiraran l'esmena a la totalitat si no es fa algun canvi en les cinc mesures concretes que es van presentar"

S.gonzález/n.martínez
2 min

BarcelonaLa portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha denunciat que els pressupostos "confirmen l'eliminació de successions pels rics del país mentre es retallen els serveis de benestar dels ciutadans". Bonet ha afegit que "només el PP pot acceptar aquest xec en blanc perquè estan d'acord en l'esperit d'aquests pressupostos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Laia Ortiz, ha assegurat que els pressupostos són "ineficaços", i que el principal problema del país "és l'atur i no l'endeutament com vol fer creure el mantra del Govern". Segons Ortiz, els pressupostos "no encaren la creació d'ocupació, ni aposten pels sectors de la recuperació econòmica" i que "de forma coberta o encoberta acaben generant més atur". La portaveu ha denunciat que "són injustos socialment perquè es deixen d'invertir 1.200 milions en política, en salut, educació i polítiques socials, i per tant, generen més desigualtats".

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha afirmat que estan a l'espera de mantenir o retirar l'esmena a la totalitat en funció de les negociacions amb el document de cinc condicions. Simó ha assegurat que "segons el departament d'Economia, ara per ara no hi ha cap marge de negociació" tot i que ha dit que intentaran convèncer-los. La portaveu ha reiterat que no retiraran l'esmena "si no es fa algun canvi en les cinc mesures concretes" que van presentar.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que "demà hi haurà un casament", ja que es produirà "el pacte del Majèstic 2". Segons Rivera, "l'acord pels pressupostos és un canvi de cromos per repartir-se el pastís d'una nova era política, on el PP dóna suport a la retallada de la sisena hora, a la construcció nacional, és responsable i còmplice de les retallades".

stats