Política 11/04/2012

Rajoy veu “molt difícil” sumar suports polítics als pressupostos

El president diu que l'executiu no pot fer “concessions en termes de despesa”, en una possible referència a CiU i als deutes pendents amb Catalunya

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit avui que serà “molt difícil” que el PP pugui sumar el suport d'altres partits polítics en la votació dels pressupostos generals de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs a la reunió del grup del PP al Congrés, ha dit que l'executiu no pot fer “concessions en termes de despesa” i que els pressupostos “no persegueixen interessos concrets” sinó que “busquen l'interès general”, comentari que podria ser una possible referència a la posició de CiU que vincula el seu suport al fet que els comptes incloguin part dels deutes pendents amb Catalunya.

Rajoy ha recordat que algunes reformes s'han aprovat amb el suport d'algunes formacions, com CiU, i ha advocat per mantenir un “diàleg constructiu” amb els partits que facin “plantejaments raonables i sensats”. Ha considerat, però, que serà “difícil i complicat” arribar a acords amb el PSOE perquè hauria de fer una “pirueta” i “fer el contrari” de la política econòmica de l'anterior govern.

stats