Política 03/04/2012

El PSC titlla els pressupostos d'"il·legals"

Els socialistes denuncien que aquest any tampoc es compleix la inversió en infraestructures, que es queda a l'11% en comptes del 18%

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PSC ha carregat amb duresa contra els pressupostos generals de l'Estat perquè "maltracten" Catalunya. El diputat al Congrés Joan Rangel ha arribat a titllar els comptes d'"il·legals" perquè no respecten la lletra d'una "llei bàsica" com l'Estatut. Segons ha dit, falten més de 930 milions per complir amb el 18,7% que caldria aplicar aquest any. Les partides previstes es queden, segons els càlculs dels socialistes catalans, a l'11%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rangel ha afirmat que eren conscients que el volum global de les inversions es reduiria al conjunt de l'Estat per la situació econòmica, però que els percentatges d'inversió s'havien de mantenir. Ha denunciat que això no ha estat així perquè en comptes dels 2.317 milions que caldria invertir a Catalunya, la xifra es queda als 1.382 milions (sense tenir en compte la Seguretat Social).

En aquest escenari, Rangel s'ha preguntat "què farà a partir d'ara CiU i quin preu s'ha hagut de pagar". Ha lamentat que la federació nacionalista hagi avalat mesures com la reforma laboral i que ara "no tingui cap compensació". Ho ha qualificat d'"entreguisme" de CiU al PP.

stats