Política 21/02/2011

El PSOE rep amb fredor el triomf d'Hereu a les primàries de Barcelona

L'executiva socialista analitza els resultats, constata la baixa participació i creu només que ara l'alcaldable tindrà "més notorietat"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari d'organització del PSOE, Marcelino Iglesias, ha esquivat els elogis a la figura política de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, flamant nou alcaldable del PSC a la ciutat després de guanyar Montserrat Tura a les eleccions primàries de dissabte passat. El número 3 socialista s'ha limitat a felicitar el partit pel procés d'elecció que, al seu parer, demostra que els socialistes utilitzen "procediments profundament democràtics" i que són l'únic partit que ho fa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Iglesias, ara els socialistes catalans tenen un candidat "més fort, més conegut". Ara bé, no hi ha hagut cap referència a les qualitats polítiques de Jordi Hereu. En privat, fonts socialistes entenen que, si els militants del PSC (més que no pas els simpatitzants) han optat per Hereu com a candidat, deu voler dir que la ciutadania de Barcelona també el veu amb bons ulls. Res més. El PSOE tampoc vol pronunciar-se sobre les enquestes que donaven més possibilitats a Tura que no pas a Hereu davant del candidat de CiU, Xavier Trias.

Marcelino Iglesias ha admès "la baixa participació" que hi va haver dissabte però assegura que l'executiva socialista no n'ha tret "cap conclusió". Tot i això, creu que aquesta eventual desmobilització no és traslladable directament "a les municipals".

Sense entrar a valorar els sondejos i el difícil horitzó electoral socialista a la capital catalana, el PSOE es limita a dir que "hi ha batalla, hi ha partit" per vèncer CiU a l'Ajuntament de Barcelona.

stats