Política 27/12/2011

Crítiques a un any de Govern d’"expectatives rebaixades"

ERC i ICV creuen que ha estat un mal any per a Catalunya

Guillem Genovès
2 min

BarcelonaJa fa un any que el Govern presidit per Artur Mas treballa al capdavant de la Generalitat, i per aquest motiu els grups parlamentaris han volgut fer la seva valoració d’aquests mesos de govern. ERC i ICV han criticat la política de retallades de l’executiu, mentre que CiU ha defensat la credibilitat que ha guanyat Catalunya a nivell internacional en l’últim any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa dels grups parlamentaris d’aquest dimarts, la portaveu d’ERC, Anna Simó, ha assegurat que Artur Mas “va aixecar moltes expectatives amb govern dels millors, i al final les expectatives s’han rebaixat molt”. Ha posat com a exemple l’enquesta del CEO apareguda recentment, que mostrava que la població catalana suspenia per primera vegada l’acció de govern. Simó ha volgut llançar un missatge d’esperança: “Que Mas no s’equivoqui. Perquè si el Govern se’n surt, el país se’n sortirà”.

Dolors Camats, per part d’ICV-EUiA, ha criticat l’executiu per estar “més disposat a desfer que a fer, a plantejar alternatives per sortir de la crisi”. Camats ha titllat la política de Mas d’”injusta i ineficaç”, i ha assegurat que “mai un govern havia creat tan conflicte i confrontació, amb 6 protestes ciutadanes cada dia”.

Per la seva banda, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha volgut sortir al pas de les valoracions de l’oposició. “Ens fa la sensació que algunes valoracions són de nen malcriat, que demana i exigeix al marge de la situació econòmica, extremament delicada”, ha criticat Turull. Tot i aquestes crítiques, el portaveu del grup parlamentari de CiU ha afirmat que estan notant “per part de grups de l’oposició” que “volen ser la parella estable del Govern, però només en la salut i no en la malaltia”. Turull, a més, ha defensat l’acció de Govern assegurant que aquest primer any “ha servit per guanyar credibilitat”, i ho ha justificat amb la referència a Catalunya que s’han fet des de la UE, com ara per part de Sarkozy, i també de Rajoy. “Fa dos anys érem el referent de com no s’han de fer les coses”, ha reblat Turull.

stats