Política 15/06/2011

El govern espanyol "rebutja" el setge al Parlament

A Madrid, el PSOE i el PP condemnen les agressions i els insults als diputats catalans

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha "rebutjat" en nom del govern espanyol els incidents d'aquest matí al Parlament de Catalunya. Al Congrés dels diputats, ha recordat als manifestants de Barcelona que "no hi ha un contramodel al de la democràcia" que, en tot cas, es pot "perfeccionar". Per això ha censurat les agressions i els insults als parlamentaris catalans. A recordat "a aquests 2.000 [manifestants] que a Catalunya van votar 3.200.000 persones" a les eleccions al Parlament de Catalunya, que van elegir democràticament els seus representants a les institucions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del PP, el secretari general del grup parlamentari, José Luis Ayllón, ha dit que la comprensió amb els arguments de la ciutadania que està indignada amb la classe política "no pot portar a evitar" la feina dels diputats "legítimament elegits a les urnes".

El president del Congrés, el socialista José Bono, ha assegurat que les imatges de Barcelona no tenen res a veure amb les persones "bondadoses" que van començar a acampar a la Puerta del Sol de Madrid i ha reclamat a la policia que "exerceixi la força" contra els manifestants perquè és compleixi "l'únic imperi possible, que és el de la llei". Bono a recordat que vetar l'accés dels parlamentaris a l'hemicicle és "un delicte".

stats