CONGRÉS DEL PSC
Política 13/09/2011

Ros s'obre a pactar una candidatura conjunta amb Iceta per liderar el PSC

L'alcalde de Lleida reclama que qui vulgui liderar el partit en unes eleccions hagi de superar "forçosament unes primàries"

Efe
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presidir diumenge els actes de la Diada a la seva ciutat.

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha opinat avui que és "molt possible i raonable" que el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, presenti la seva pròpia candidatura a liderar el PSC, però ha afegit: "En cap cas tindria problema en què estiguéssim en una mateixa candidatura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Ros, que ahir va formalitzar la seva candidatura a succeir José Montilla, ha opinat que "és legítim" que en els pròxims mesos puguin presentar-se "altres candidatures, no només la d'Iceta, sinó d'altres". Ha afirmat que Iceta és un "excel·lent actiu" i que "és bo" que altres dirigents del partit facin el pas i s'ofereixin per liderar el PSC.

Sobre si creu que caldria buscar acords entre les diferents candidatures i per quan ha de tractar de gestar-se aquest acord, ha afegit que "seria bo" buscar aquest pacte "de síntesis" tant "abans del congrés" com "durant el congrés", que es farà del 16 al 18 de desembre. "És bo que hi hagi molt debat i que siguem capaços d'assolir una candidatura d'unitat", ha assegurat Ros, que ha negat que en algun moment Iceta li plantegés controlar el partit a canvi de cedir-li la candidatura del PSC a la Generalitat. "Mai no s'ha parlat d'una transacció com a tal. Crec que un candidat a la Generalitat ha de tenir un pes important en el partit", ha argumentat Ros. Fins ahir, l'únic candidat formal a succeir a Montilla era l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena, representant del sector obiolista del partit.

Ros ha destacat que el candidat a la Generalitat ha de superar "forçosament unes primàries", i ha precisat que és partidari que els estatuts del partit recullin que tant el candidat a la Generalitat com els candidats en les municipals hagin de ser elegits en primàries.

stats