POLÍTICA
Política 17/02/2012

Balmón no permet ni debatre l’adhesió de Cornellà a l’Assemblea de Municipis per la Independència

El portaveu de CiU, Jordi Rosell, que denuncia el veto, recorda l'èxit de participació a la passada consulta sobiranista a la ciutat

Ara
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El grup municipal de CiU de Cornellà de Llobregat denuncia que la junta de portaveus de l’Ajuntament ha vetat aquest divendres, per voluntat de l’alcalde de la ciutat, el secretari d'organització del PSC, Antoni Balmón, amb el suport del seu partit –amb majoria absoluta al consistori–, el debat de la moció per unir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. El text va ser presentat per CiU demanant l’adhesió formal a l’ens, que té com a objectiu defensar l’assoliment de l’estat propi i els drets nacionals de Catalunya, i conscienciar la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació del poble català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Balmón, segons la federació nacionalista, ha justificat la negativa del seu grup a tractar aquesta qüestió escudant-se en l'article 133 del reglament orgànic municipal (ROM), que diu que "no es poden presentar mocions sobre assumptes que excedeixin de la competència municipal". El portaveu local de CiU, Jordi Rosell, ha respost a l'alcalde socialista qüestionant si "els més de 200 municipis que s’hi han adherit excedeixen les seves competències municipals". En referència a l'oposició per part de Balmón, Rosell ha recordat la similar situació de l'any passat en què es va denegar a CiU la participació a la plataforma Cornellà Decideix, tot i que mesos més tard la consulta de Cornellà va ser un èxit organitzatiu i de participació ciutadana. Per últim ha afegit: "Negatives com aquestes el que fan és encoratjar a treballar amb més forces per la causa".

stats