ELECCIONS MUNICIPALS
Política 10/12/2010

El PSC de Barcelona busca construir una "candidatura de pes" per a Hereu

El partit cercarà una mobilització "àmplia i progressista" que els permeti ofegar l'onada de canvi que pronostiquen totes les enquestes

Redacció
1 min
Jordi Hereu, alcalde de Barcelona

BarcelonaLa Federació del PSC de Barcelona vol construir una "candidatura de molt pes" amb persones "del partit i del moviment progressista" que porti l'alcalde Jordi Hereu a aconseguir de nou la victòria a les eleccions municipals, segons han afirmat a EFE fonts de l'agrupació. Encara que asseguren que "no toca parlar de llistes fins a finals de gener", quan està prevista la proclamació de tots els candidats socialistes a les eleccions municipals de maig, han avançat que en la confecció de la llista del PSC per a Barcelona "el procés serà diferent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu d'aquesta candidatura serà "buscar la mobilització d'un front ampli i progressista per guanyar les eleccions" i els socialistes barcelonins descarten que "pateixin per omplir-les". En aquest sentit, han afegit que una vegada que Jordi Hereu sigui proclamat "oficialment" candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, "es començarà a parlar de llista" i que els que estiguin en ella seran "dirigents polítics" capaços de fer realitat "el nou projecte" per a Barcelona en què s'està treballant i que renovi el que els socialistes lideren des de fa 32 anys.

En compliment de la regulació interna del partit, el PSC obrirà el període de presentació de candidatures a liderar les llistes abans de Nadal i el tancarà passades les festes. De moment, a Barcelona només hi ha un candidat, Jordi Hereu, que compta amb el suport manifest de la federació del PSC de Barcelona, i que seria proclamat candidat oficial a final de gener.

stats