POLÍTICA
Política 14/01/2011

El PSC de Barcelona demanarà que Tura pugui presentar-se sense avals

El cinquè tinent d'alcalde d'Hospitalet, José Conde, també vol celebrar primàries a la població i reclama el mateix tracte

Efe
1 min

BarcelonaEl primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC, Carles Martí, demanarà a la Comissió Executiva que avali els dos candidats per al procés de primàries que se celebrarà el 19 de febrer, de manera que Tura no hauria de recollir les firmes de suport que requereixen els estatuts del partit. Segons els estatuts del partit, haurien de ser del 40% de la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el PSC assegura que aquesta decisió és per facilitar el procés organitzatiu i que l'atenció se centri en "les propostes socialistes i no en qüestions organitzatives".

Montserrat Tura podrà ser ratificada en la pròxima reunió de l'Executiva. De moment, la Federació de Barcelona ja ha posat a la seva disposició diversos espais i mitjans tècnics a la seva seu perquè pugui preparar la campanya.

El cinquè tinent d'alcalde socialista de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), José Conde, que ha expressat la seva voluntat de presentar-se a unes eleccions primàries per competir amb l'actual alcaldessa, Núria Marín, ha demanat a l'executiva local de l'Hospitalet el mateix tracte que ha rebut Montserrat Tura per eludir la recollida de firmes.

Conde argumenta que "les primàries són la millor manera d'implicar als militants i simpatitzants, aplicant la democràcia interna" i que els socialistes han de "comptar amb els militants si volem recuperar la il·lusió".

stats