Política 13/11/2011

Chacón avisa que si guanya el PP per majoria absoluta retallarà els drets de Catalunya

Les enquestes han fet girar el discurs de la candidata del PSC, que s'ha oblidat de CiU per un dia i s'ha centrat en atacar els populars

Pere Martí
2 min

LleidaDesprés que totes les enquestes anuncien una victòria per majoria absoluta del PP, Carme Chacón ha dedicat tots els seus esforços que almenys a Catalunya el resultat sigui diferent i el PSC mantingui la primera posició. La candidata del PSC ha explicat que hi ha una "regla d'or" de la política que és "a més PP, menys drets dels treballadors, menys estat del benestar i menys Catalunya". Però des del seu punt de vista, Catalunya ho pot impedir votant massivament el PSC perquè "no ens podem resignar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels seus eixos de discurs ha estat advertir del perill que el PP acumuli tot el poder, perquè a més del govern de l'Estat, tindria el dels ajuntaments i comunitats autònomes, el poder judicial, l'econòmic i el mediàtic. També ha alertat del risc de retallada de drets i ha citat la cançó que es va cantar en un acte del PP que, segons la candidata, anava contra els drets de la dona. Va recordar-ne la lletra: "Somos madres, mantenemos la casa limpia i pura", que és una versió del famós bolero mexicà Somos novios. Chacón s'ha mostrat indignada i l'ha feta servir per demostrar que una victòria amb el PP portarà un retrocés dels drets de tothom. "Per això van recórrer la llei d'igualtat", ha recordat.

Aprofitant que era a Lleida, ha fet un gest per donar suport a l'alcalde, Àngel Ros, que és candidat a liderar el PSC. Ha fet la mateixa dedicatòria que va fer a Pere Navarro, però amb un punt més de fredor. Es vol mostrar equidistant, però ha quedat clar que se sent més pròxima a Navarro, perquè el to no enganya. L'acte de Lleida ha estat un dels mítings amb més assistència d'aquesta campanya, amb unes 600 persones, i ha tingut com a teloners de luxe l'exministre José Borrell i la diputada Tere Cunillera.

stats