Política 10/01/2012

Chacón no incorpora ningú de la cúpula del PSC al 'pinyol' polític de campanya

A l'equip polític de la candidatura a la secretaria general del PSOE, la candidata només ha incorporat un català, l'exiministre Josep Borrell

Joan Rusiñol
2 min

MadridCarcme Chacón reserva, de moment, un segon pla als seus companys del PSC a la campanya per liderar el PSOE. Avui s'ha reunit a Madrid l'equip polític que dissenyarà la campanya i els continguts de fons d'aquests 15 dies fins al congrés del partit. Són 12 persones i no hi ha ningú de la cúpula dirigent del PSC. A part de la candidata només hi ha un català, l'exministre Josep Borrell, que ha fet el gruix de la seva carrera política fora de Catalunya. Aquest pinyol debat les esmenes que incorporarà a la ponència política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equip, que haurà de treballar dia a dia amb l'exministra de Defensa, està format per Carlos Martínez, alcalde de Soria; Roberto Jiménez, líder del partit a Navarra; l'exministre Francisco Caamaño; Ana Concejo, regidora de l'ajuntament d'Avilés, a Astúries; Mari Luz Rodríguez, dirigent de Castella-la Manxa; el basc Javier Rojo, expresident del Senat; Cristina Narbona, de Madrid, i exministra de Medi Ambient; Aina Calvo, exbatllessa de Palma; Francisca Baraza, de Múrcia, i Antonio Martínez, exalcalde de Olula del Río, a Almeria, el poble del pare de Chacón.

De moment no s'ha fet públic el grup de persones que s'encarregaran d'organització (qüestions de funcionament intern del partit) però fonts de l'entorn de Chacón asseguren que hi haurà l'exsecretari d'Organització del PSC, José Zaragoza.

Avui, la candidata catalana ha assegurat que la seva candidatura aposta per "obrir portes i finestres" per "un temps nou, amb un partit sòlid i amb l'orgull del que ha fet en la història d'aquest país". Assegura que s'ha envoltat d'un equip de persones "capaces, sòlides, fortes i amb ganes" que combinen "experiència i joventut, força i talent". Ha reivindicat una nova etapa al PSOE "amb lideratges compartits" que facin cara a al "gran frau" que, a parer seu, ha demostrat ser el govern de Mariano Rajoy. A Alfredo Pérez Rubalcaba, el seu contrincant, li ha ha expressat "tota la gratitud" per la feina que ha fet, sobretot, per la tasca al capdavant al ministeri de l'Interior.

stats