Política 11/04/2011

PSC admet que la participació a les consultes ha estat rellevant i expressa "respecte" per a Castells

Els socialistes lamenten la "utilització" que fa CiU del referèndum perquè vota 'sí' el diumenge i després impedirà dimecres que prosperi una moció per a la independència al Parlament

Pere Martí
1 min

BARCELONAEls socialistes catalans han expressat el seu respecte per les consultes i han admès que la participació va ser "rellevant". L'encarregat de fer la valoració en nom de l'executiva ha estat Jordi Hereu, que inevitablement s'ha vist obligat a no criticar la participació, que va rondar el 20%, molt per sobre de la consulta de la Diagonal organitzada per l'Ajuntament i que només va aconseguir el 12%. L'alcalde ho ha justificat assegurant que no es poden comparar les dues iniciatives i que és "normal" que la de la independència generi més interès que la d'un carrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PSC també ha passat de puntetes per damunt el vot d'Antoni Castells, expressant de nou "respecte", però recordant que la independència no cap dins el projecte socialista i que ni tans sols es debatrà en el proper congrés del partit. En el que sí que va insistir Hereu és en la "utilització" que fa CiU a les consultes, perquè diumenge vota "sí" i en canvi demà dimecres no avalarà una moció al Parlament en el mateix sentit. Aquesta actitud l'ha tillat d'"independentisme de diumenge" i considera que és una falta de "respecte i seriositat".

stats