MANIFESTACIÓ 12 D'OCTUBRE
Política 08/10/2013

PSC, ICV-EUiA i la CUP demanen a Interior que prohibeixi la manifestació de grups d'extrema dreta a Sants

ERC insta la justícia a actuar per evitar qualsevol acte que encobreixi reivindicacions feixistes

Acn
2 min

BarcelonaLa polèmica manifestació convocada per grups d'extrema dreta al barri de Sants de Barcelona dissabte, coincidint amb la celebració del 12 d'octubre, ha generat atenció per part dels grups parlamentaris. Tant PSC com ICV-EUiA i la CUP han demanat al departament d'Interior que prohibeixi aquest acte. El socialista Maurici Lucena s'ha mostrat confiat que el Govern estigui estudiant el cas perquè "ja es veu la intenció no democràtica". L'ecosocialista Joan Mena i el diputat de l'esquerra independentista Quim Arrufat han estat encara més contundents. Per la seva banda, des d'ERC, Marta Rovira ha instat la justícia a actuar per evitar qualsevol manifestació que encobreixi reivindicacions feixistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del PSC, el portaveu parlamentari, Maurici Lucena, no ha dubtat a demanar al Govern que "prohibeixi els actes" de tots aquells grups que "en la seva convocatòria es vegin valors no democràtics" o on els Mossos d'Esquadra "tingui indicis creïbles que els convocants tenen males intencions". "Entenc que Interior està estudiant el cas perquè ja es veu la intenció no democràtica d'alguna de les convocatòries", ha conclòs Lucena

El portaveu adjunt d'ICV al Parlament ha estat clar en demanar al departament d'Interior que prohibeixi la manifestació convocada per grups d'extrema dreta com ara Falange, Alianza Nacional o Democracia Nacional. Joan Mena ha adduït com a raons per fer-ho els antecedents que tenen aquestes associacions "feixistes".

Des de la CUP, el diputat Quim Arrufat ha estat el més contundent en reclamar la prohibició dels actes organitzats per la ultradreta al barri de Sants de Barcelona. "Hem demanat explícitament al Govern que prohibeixi manifestar-se als grups nazis i feixistes a la plaça de Sants, volem que no ho permetin", ha dit, tot assegurant que des del teixit veïnal i social del districte "ja s'estan organitzant per demanar que no es manifestin els nazis" el pròxim 12 d'octubre

ERC defensa el dret a la manifestació que tindran els ciutadans que aquest pròxim 12 d'octubre vulguin sortir al carrer. La portaveu parlamentària dels republicans, Marta Rovira, ha matisat, però, que aquest dret "no pot encobrir proclames clarament feixistes i nazis", com les que s'han fet des de determinades entitats d'extrema dreta. Per això, Rovira ha demanat l'actuació de la justícia per evitar que es doni cabuda a aquestes expressions.

Acte "festiu i pacífic" a plaça de Catalunya

Per la seva banda, Ciutadans defensa la convocatòria de plaça de Catalunya -a la qual assistirà- com un acte "festiu i pacífic" i rebutja que el conseller de la Presidència, Francesc Homs, intenti "alimentar la por" dels ciutadans que pensin mobilitzar-se per defensar un projecte comú al conjunt d'Espanya.

stats