Política 01/12/2014

PSC i PP retreuen a David Fernàndez que es refereixi a Aznar i González com a “comissionistes” de grans empreses

El diputat de la CUP argumenta que no és cap adjectiu, sinó que es un càrrec que exerceixen

Laia Vicens
1 min

BarcelonaLa comissió d'investigació del frau fiscal del Parlament ha votat aquest dilluns noves compareixences. Els dos primers noms que s'han votat eren els dels expresidents del govern espanyol Felipe González i José María Aznar. El president de la comissió, el diputat de la CUP David Fernández s'ha referit a Aznar com a "comissionista d'Abengoa" i a González com a conseller independent de Gas Natural, fent referència a les quantitats que cobraven en concepte de comissió per assistir a les reunions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Just abans de votar, però, el diputat del PSC Jordi Terrades ha aturat momentàniament la votació per demanar a Fernàndez "neutralitat absoluta" com a president de la comissió. Acte seguit, el diputat de la CUP s'ha defensat al·legant que dir comissionista "no és cap adjectiu", sinó que es definir un "càrrec".

La discussió ha crescut quan el diputat del PP Sergio Santamaría ha demanat "respecte institucional" per als dos expresidents del govern. "No demana vostè respecte institucional? Faci el que és propi", ha etzibat.

El diputat del PSC Maurici Lucena s'ha afegit a la picabaralla: "On apareix que siguin comissionistes? No existeix cap càrrec que es digui així, formalment no van tenir mai aquest càrrec", ha subratllat, i ha reclamat a Fernàndez "que no sigui flexible amb la utilització del llenguatge".

Fernández ha insistit en què la seva expressió no és qualificativa: "No he dit res que sigui subjectiu", ha reiterat.

La votació ha acabat amb l'aprovació de les dues compareixences, amb els vots a favor d'ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP, l'abstenció de CiU i els vots en contra de PP i PSC.

stats