PICABARALLA POLÍTICA
Política 12/04/2011

El PSC considera que Duran “rebrega” la “dignitat” d'Ortega

Laia Bonet carrega contra la “pujada de testosterona” de Duran, que revelant el vot de Joana Ortega va voler demostrar “qui mana”

M.colomer
2 min

BarcelonaL'actitud del líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés ha portat ja més d'un disgust al Govern que presideix Artur Mas. I ahir en va donar un altre, en anunciar què havia votat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, perquè li va “donar la gana”, sense més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Duran va tenir ahir una pujada de testosterona” volent “deixar clar qui mana”. “És un molt mal precedent que denota manca de cultura democràtica i manca respecte per la vicepresidenta. Només li faltava això. Té el títol de vicepresidenta i res més que això, però ara no té ni la dignitat, la rebreguen en públic”, ha etzibat.En canvi, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha afirmat que la “última intenció de Duran seria menystenir la vicepresidenta”. “Respectem que el vot era secret”, ha afegit, malgrat que no ha volgut “entrar en aquesta dinàmica”.

La creu de Duran i Strubell

Els grups parlamentaris de l'oposició també han coincidit en veure “lleig” que el Govern hagi atorgat la creu de Sant Jordi a Josep Antoni Duran i Lleida pel seu pas per l'Eurocambra. El més càustic de tots, una vegada més, Alfons López Tena, que ha comparat de forma velada Duran amb Fèlix Millet: “La medalla que li han donat era la de Fèlix Millet?”. Per Tena, la creu de Sant Jordi ha anat perdent prestigi amb el temps, especialment des que la van donar a Millet quan ja “se sospitava” que alguna cosa no anava a l'hora. Però la seva pròpia dialèctica li ha parat un parany: “Jo estic molt content de no tenir la creu de Sant Jordi. Ha arribat un moment que honora més no tenir-la que tenir-la. Ho deia al costat del seu company de partit i també diputat Toni Strubell, que, ell sí, té la creu de Sant Jordi.

stats