Política 04/02/2013

Dos membres de la cúpula del PSC de Girona dimiteixen per discrepàncies amb Navarro

El secretari d'Organització, Ignasi Thió, i la secretària de Cohesió Social i Igualtat del PSC a les comarques gironines, Glòria Plana, asseguren que els costa "defensar el PSC"

Sara González
1 min

BarcelonaLa decisió del PSC de votar 'no' a la declaració de sobirania comença a tenir més conseqüències a nivell territorial. Aquesta mateixa tarda, el secretari d'Organització de la federació del PSC de Girona, Ignasi Thió, i la secretària de Cohesió Social i Igualtat del PSC a les comarques gironines, Glòria Plana, han anunciat la seva dimissió perquè consideren que és incompatible discrepar de les directrius de Nicaragua i seguir als òrgans de direcció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El principal motiu és que em costa defensar el meu partit en el meu entorn", ha explicat Thió a l'ARA. El dirigent gironí argumenta que estava convençut que el PSC, com a partit "radicalment democràtic" que es considera, acabaria votant a favor de la declaració de sobirania del Parlament. Per això, en haver votat en contra de la declaració, li costa defensar-lo. "No van donar cap marge al procés", lamenta. És per això que avui mateix, tant Thió com Plana han formalitzat la seva renúncia al càrrec a l'executiva que presideix Juli Fernández, primer secretari de la federació de Girona.

"Per ser crític és millor ser-ho des de fora", assegura Thió, que assegura que continuarà militant al PSC i treballarà per canviar allò que no li agrada del partit. El socialista gironí també ha explicat que tant la seva decisió com la de Plana és "personal" i que, tot i que a Fernández "no li agrada", ha hagut d'acceptar-ho en veure que era impossible convèncer-los perquè es quedessin.

stats