SOCIETAT
Política 11/04/2011

El PSC exigeix al Govern que "tiri enrere" les retallades en sanitat i subscriu Vilardell

Hereu presenta els socialistes catalans com el "dic de contenció"

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha subscrit aquest dilluns el president del consell assessor del Govern en sanitat i president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, que s'ha mostrat en "desacord" amb la forma amb què s'estan portant a terme les retallades en sanitat i ha demanat un "moment de reflexió". Hereu ha dit que el plantejament de Vilardell és "adequat" i ha exigit al Govern que "tiri enrere" aquestes retallades perquè "amb la salut no s'hi juga". El dirigent socialista ha demanat "rectificacions" al Govern per evitar "passos enrere" i ha presentat el PSC com el "dic de contenció" contra les retallades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió de la Comissió Executiva del PSC, Hereu ha carregat contra el Govern per les retallades en Sanitat i s'ha situat al costat de Vilardell a l'hora de demanar una "reorientació" en les retallades sanitàries. "Em sembla adequat el que Vilardell ha expressat, això està mal enfocat, s'ha entrat en una estratègia incorrecta i demano que es tiri enrere", ha dit, ja que "és una mala filosofia i en això els socialistes mai ens hi trobaran".

L'alcalde de Barcelona ha afegit que la sanitat ha donat fins ara un "servei d'excel·lència" i ha estat un "servei punter", mentre que "ara només és sinònim de passos enrere, de retallades, de manca de cap projecte que intenti superar les dificultats". A més, ha lamentat que s'estigui "minant la confiança dels professionals i dels ciutadans que en són usuaris".

Hereu ha denunciat que el Govern busca "assentar dogmes liberals o neoliberals" i que no pot fer servir la crisi com a excusa per fer "passos enrere" en polítiques com la sanitat pública. Per això, ha instat l'executiu a "desfer el camí dut a terme les últimes setmanes", tot carregant també contra el conseller de Salut, Boi Ruiz, a qui ha dit que és "responsable de tot el sistema de salut, sobretot de garantir la qualitat del servei públic de salut".

Hereu ha presentat el PSC com el "dic de contenció" contra les retallades i "aquelles polítiques que poden afectar negativament les condicions de vida dels ciutadans", tot avisant que no donaran suport a uns pressupostos que consolidi aquestes retallades.

stats