Política 14/06/2012

ICV impulsa una plataforma per demanar responsabilitats penals als encarregats dels bancs

Herrera no aconsegueix sumar el PSC després de reunir-se amb Navarro al Parlament per parlar del pacte fiscal

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, s'han reunit aquest matí al Parlament per tractar del pacte fiscal, però la greu situació econòmica que viu Espanya ha centrat la reunió. El líder ecosocialista ha tirat pel dret i ha convidat Navarro a sumar-se a una plataforma política i social per demanar responsabilitats penals als responsables de les institucions financeres que han provocat la crisi. El líder socialista ha descartat sumar-s'hi en recordar que hi ha en marxa una comissió d'investigació al Parlament sobre aquesta qüestió i que cal esperar les conclusions a què arriba abans de plantejar responsabilitats penals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ecosocialistes no tenen gaires esperances en la comissió d'investigació, perquè creuen que CiU, PSC i PP vetaran moltes compareixences, especialment les relacionades amb La Caixa, i per això han optat per tirar pel dret. Per Herrera, les dues iniciatives no són contradictòries, perquè la comissió parlamentària determinarà les responsabilitats polítiques, i qui ha de determinar les responsabilitats penals és la justícia. "Hem de respondre al moment històric que estem vivint", ha sentenciat Herrera.

Al marge de la comissió d'investigació, Navarro i Herrera han coincidit que el pacte fiscal ha de tenir un vessant social, però han discrepat sobre l'Agència Tributària, que per a ICV ha de ser catalana i per al PSC, consorciada amb l'Estat. Aquí, el líder ecosocialista ha demanat al PSC que no quedi "atrapat en la lògica del PSOE".

stats