Política 18/07/2012

L'oposició demana a Mas que doni ja explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC

Els socialistes demanen que "no passi un dia més" sense que els convergents diguin com es va finançar el partit. ICV-EUiA insta el president a aprofitar el ple d'avui per donar explicacions i ERC demana que algú de CDC, i no necessàriament Mas, comparegui.

M. Toro / S. González
2 min

BarcelonaL'oposició considera que els indicis sobre el finançament irregular de CDC són ja tan evidents, que el president de la Generalitat i màxim responsable de CDC, Artur Mas, no pot seguir mantenint silenci. Tots els grups van demanar que el president doni explicacions immediates sobre els vincles de Convergència amb el Palau de la Música. Els grups han subratllat que el partit que capitaneja la Generalitat no pot deixar passar més temps sense donar explicacions als ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Exigim explicacions públiques del màxim dirigent de CDC. Sense que no passi ni un dia més. El país necessita i exigeix més que mai una explicació del partit que governa i del seu president", ha dit el portaveu del PSC, Jaume Collboni, qui ha afegit que si tal i com va dir Mas en sessió parlamentària ell no coneix “el dia a dia” del funcionament del partit, “assenyali” qui pot explicar els vincles de CDC amb el Palau de la Música.

El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha lamentat que hagin hagut de passar dos anys perquè “el jutge hagi pres una decisió com aquesta” i ha demanat al president de la Generalitat que “comparegui públicament i expliqui les mesures i les decisions” perquè no hi hagi “cap ombra de dubte” sobre el partit que governa. A més, ha recordat que per quantitats inferiors a 3,2 milions d'euros, en altres partits s'han produït dimissions i que aquests dirigents, malgrat haver estat absolts, se'ls ha seguit acusant.

“No posarem noms i cognoms a qui ha de comparèixer, però el partit que governa no pot tenir una llosa com aquesta”, ha dit el diputat d'ERC Pere Bosch. La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha recordat que els 3,2 milions que demana el jutge a CDC se sumen als diners que la fundació CatDem ja va reconèixer que va rebre de l'Orfeó Català.

El líder de C’s, Albert Rivera ha titllat la noticia "d’escandalosa" i ha opinat que "en seu política no pot passar ni un minut més" sense que el president de la Generalitat, Artur Mas, "doni explicacions". En aquest sentit, Rivera ha anunciat que C’s, juntament amb ICV-EUiA i SI, demanaran dijous al matí una junta extraordinària de portaveus per debatre la demanda de compareixença del Mas, que ja va presentar el partit amb anterioritat i que va ser rebutjada.

"No acceptarem que segueixi mirant cap a una altra banda i que parli de conspiracions universals" ha conclòs el diputat de SI Alfons López Tena en referència a Mas.

stats