Política 27/02/2017

El PSC replica a Mas sobre el 3%: "La negació no es suficient. Calen explicacions amb molt més detall"

El socialistes demanen a l'expresident de la Generalitat que, més enllà d'"explicar la independència" a la resta d'Espanya, respongui a Catalunya sobre les acusacions de corrupció

Marc Toro
1 min
Salvador Illa, secretari d'organització del PSC

BarcelonaEl PSC no en té prou amb les declaracions d'aquest diumenge de l'expresident de la Generalitat Artur Mas negant el finançament irregular de CDC. "La negació no és suficient. Cal explicar-ho amb molt més detall", ha replicat aquest dilluns el secretari d'organització dels socialistes, Salvador Illa, que ha deixat clar que les "gravíssimes informacions" que han publicat fa poc diversos mitjans de comunicació sobre el suposat intercanvi d'adjudicacions públiques a canvi de donacions a Convergència requereixen unes explicacions "inexcusables".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista ha demanat a Mas que, més enllà d'"explicar la independència a universitats estrangeres, vingui a Catalunya i s'expliqui" sobre les acusacions de corrupció "en el format que consideri oportú". Unes acusacions, ha afegit Illa, que no són un "atac a l'independentisme", ja que afecten únicament CDC. Illa ha aprofitat per recordar que el primer secretari del seu partit, Miquel Iceta, ja va demanar a Mas el seu compromís d'assumir reponsabilitats si es demostraven certes les informacions sobre el 3%.

stats