Política 01/03/2012

Navarro defensa el pacte fiscal davant les crítiques dels barons del PSOE

El primer secretari del PSC reitera en el comitè territorial del PSOE que és una proposta estatutària i constitucional per esquivar els retrets d'extremenys i andalusos

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl PSOE ha reaccionat amb un notable malestar davant la proposta de pacte fiscal del PSC, presentada ahir per Pere Navarro, sobretot la intenció de reduir un 25% la solidaritat interterritorial. En el comitè territorial del PSOE, celebrat avui a Oviedo, Navarro ha hagut d'escoltar les crítiques del secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara, que ha insistit una vegada més que no tributen els territoris sinó els ciutadans en funció de la seva capacitat fiscal, i ha advertit que el PSOE sempre defensarà que cada comunitat aporti el que tingui i rebi el que necessiti, contràriament al que defensa el PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'aquesta intervenció, ha parlat Navarro, que ha defensat la constitucionalitat del pacte fiscal i ha insistit que la proposta del PSC és estatutària i que "no trenca res". De tota manera, en la roda de premsa posterior al comitè territorial, el president del PSOE i de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha refermat l'oposició al pacte fiscal subratllant que “tots els espanyols hem de ser iguals visquem on visquem”, en referència a la intenció del PSC de reduir la solidaritat, i hi ha defensat un anivellament en sanitat, educació i serveis socials.

Des del PSC, el seu portaveu, Jaume Collboni, també ha contestat a les crítiques del PSOE recordant que "els impostos els paguem els ciutadans, però rebem serveis i prestacions que estan localitzats en un territori".

stats