Política 14/05/2012

Duran i Lleida i Pere Navarro parlaran del pacte fiscal al marge de CDC

El socialista elogia el to i la forma del líder d'Unió perquè facilita el consens. Els dos partits anuncien la reunió entre els dos líders l'endemà del congrés democratacristià

Pere Martí / Oriol March
1 min

BarcelonaLa direcció del PSC ha recollit aquest matí el guant llançat per Josep A. Duran i Lleida en el congrés d'Unió per aconseguir un gran consens al voltant del pacte fiscal i Pere Navarro ha anunciat que en els propers dies demanarà una reunió amb el líder democratacristià per mirar "si hi ha marge per a l'acord". Paral·lelament, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha confirmat la cita entre els líders d'Unió i del PSC després de la primera reunió postcongressual de l'executiva d'Unió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anàlisi que fan els socialistes és que les formes i el fons de la proposta de Duran estan molt lluny del que expressa el portaveu del Govern, Francesc Homs, que té un to que "no facilita l'acord".

Navarro ha insistit que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de "rectificar" la seva proposta d'Hisenda pròpia, perquè porta a "un carreró sense sortida", i ha de recuperar el diàleg amb la resta de forces polítiques, com defensa Duran. Pels socialistes, la posició del líder d'Unió és "molt positiva" perquè és més "responsable" i obre la porta a un acord de consens, que és el que demana la societat.

stats