Política 19/05/2014

El PSC, el PP i C's reclamen al Parlament que permeti les corrides de toros sense mort per atraure turistes

Els tres partits han presentat a la cambra una proposta de resolució que demana la "regular amb urgència les actuacions de les ramaderies de boví brau"

Europa Press
2 min

BarcelonaEl PSC , PP i Ciutadans han presentat una proposta de resolució al Parlament en què sol·liciten "regular amb urgència les actuacions pròpies de les ramaderies de boví brau" que, fins a la prohibició de les corrides de toros a Catalunya amb la llei de protecció dels animals, eren es feien per als turistes a les Terres de l'Ebre, segons han explicat a Europa Press fonts dels partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta, registrada el 9 d'abril a la cambra, pretén trobar una mecanisme que permeti a les ramaderies de bous braus de les Terres de l'Ebre exhibir fer 'tientas' –proves per saber el grau de bravesa de cada animal– per als turistes sense infringir la llei, segons ha avançat 'El Periódico' aquest dilluns.

Es tracta de diversos espectacles amb braus que no inclouen la mort de l'animal, en el marc d'una proposta turística incentivada per la demanda existent a la Costa Daurada, especialment d'estrangers procedents de Rússia. La proposta demana buscar una fórmula que deixi més clara la regulació de l'activitat.

El grup del PP va ser el primer a presentar aquesta proposta, i posteriorment el PSC i Ciutadans van elevar-ne una altra d'idèntica, segons el diputat del PP Rafael Luna, que ha lamentat que "almenys una ramaderia ha tancat com a conseqüència de les pèrdues econòmiques ocasionades per aquesta prohibició".

"El que és incomprensible és que hi hagi un sector turístic que es vegi afectat d'aquesta manera", ha remarcat Luna, que ha lamentat que aquests espectacles van desplaçant-se cap a Vinaròs, al País Valencià, on els toros són permesos.

"L'animal no pateix en aquesta activitat", remarca el diputat popular. També ho ha subratllat el secretari general i portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, que ha explicat que aquestes ramaderies bovines tenen més de 100 anys de tradició a les Terres de l'Ebre.

"De cap manera es poden considerar espectacles taurins, i es tracta d'una afició profundament arrelada a la zona, més que moltes d'altres", ha remarcat el diputat de Ciutadans. "El Parlament en el seu dia es va equivocar greument i ara la seva obligació és corregir aquesta situació que té als guanyadors pràcticament arruïnats", ha afegit.

"En nom de la defensa dels animals aconseguiran només la desaparició d'aquesta indústria i de les races d'aquests toros", ha dit Alonso, que ha culpat CiU i ERC de ser els màxims responsables d'aquesta ruïna del sector a Terres de Ebre.

stats