Política 10/04/2012

El PSC i ICV insten CiU a portar la reforma laboral al Tribunal Constitucional

Les esquerres recorden que el Consell de Garanties estatutàries va detectar elements d'inconstitucionalitat i que lesionava l'autogovern en alguns aspectes

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl PSC i ICV han demanat aquest matí al Parlament que el Govern presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma laboral, després que el Consell de Garanties estatutàries hagi detectat que invadeix competències de la Generalitat. També alerten que la proposta de l'executiu de Mariano Rajoy de retallar 10.000 milions més en ensenyament i sanitat, suposa una nova operació de recentralització autonòmica, perquè són matèries transferides a les comunitats. Pere Navarro ha explicat que la Generalitat viu en una situació de "dependència absoluta" respecte el PP de Madrid i confia que en el ple de demà al Parlament sobre les retallades CiU reaccioni i planti cara a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el ple de demà el PSC proposarà tres coses: negociar el projecte de pressupostos de l'Estat perquè compleixin amb l'Estatut, la presentació del recurs al TC contra la reforma laboral i l'inici de les negociacions sobre el pacte fiscal. Els socialistes estendran de nou la mà al govern perquè trenqui la coalició amb el PP, que consideren "ruinosa".

Per la seva banda, ICV també ha comparegut al Parlament per demanar un recurs al Tribunal Constitucional per la reforma laboral. El diagnòtic que ha fet la portaveu Dolors Camats és que la crisi és una excusa per un canvi de model de l'estat del benestar i que l'anunci de les noves retallades del govern de Mariano Rajoy en sanitat i educació responen a la voluntat recentralitzadora del PP i a un intent de reduïr el marge de decisió de les comunitats autònomes.

stats