Política 14/09/2012

Navarro alerta el PSOE: "La vocació federal no pot sortir només del PSC"

El primer secretari del PSC considera que la situació de crispació territorial entre Catalunya i Espanya és una "oportunitat" per impulsar el seu projecte federalista, que ha d'anar lligat al del compromís social

Sara González
1 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, aquest dimecres / PERE TORDERA

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha llançat avui un clar missatge al PSOE: "La vocació federal no pot sortir només del PSC". El líder socialista, en la intervenció a la reunió amb els diputats i senadors del partit a Madrid, ha assegurat que el nou protocol de relacions amb el PSOE ha d'establir que l'objectiu d'un estat federal ha de ser compartit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vocació federal hauria de plasmar-se també, segons Navarro, en la configuració de la veu pròpia del PSC a Madrid. "Les converses van per bon camí", ha dit davant de dirigents com José Montilla i Carme Chacón.

De fet, Navarro ha considerat que la situació de crispació territorial entre Catalunya i Espanya és una "oportunitat" per impulsar el seu projecte federalista, que ha d'anar lligat al del compromís social. En aquest sentit, Navarro ha animat a la ciutadania a participar a la manifestació convocada demà pels sindicats per protestar contra les retallades.

El líder dels socialistes catalans ha insistit que Catalunya no pot estar en "transició permanent" i ha tornat a exigir al president de la Generalitat, Artur Mas, que aclareixi si vol negociar el pacte fiscal o bé portar Catalunya cap a la independència. "Abans d'ahir el president va ser messiànic. Ahir va canviar i no va parlar d'independència", ha lamentat Navarro, el qual ha afegit que PP i CiU, més enllà de posar-se d'acord en qüestions econòmiques, també ho fan en el tema territorial: "Retallen i divideixen".

stats