RELACIONS SOCIALISTES
Política 24/05/2012

PSC i PSPV faran front comú per impulsar l'eix mediterrani

Pere Martí
2 min
PSC i PSPV faran front comú per impulsar l'eix mediterrani

BARCELONA.El PSC i el PSPV celebraran demà una trobada a Barcelona per fixar una agenda de treball comuna de cara als pròxims mesos, centrada en l'impuls de l'eix mediterrani. L'elecció de Tximo Puig com a nou secretari general dels socialistes valencians, al mes d'abril, ha reactivat les relacions entre els dos partits, que estaven sota mínims durant l'etapa de Jorge Alarte. La delegació valenciana estarà encapçalada per Puig, i la catalana pel seu primer secretari, Pere Navarro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb l'objectiu d'impulsar l'eix mediterrani, els dos partits faran front comú al Congrés per defensar un model d'infraestructures en xarxa i fer pressió per la construcció del corredor mediterrani, en contra de l'eix central que promou el govern del PP malgrat l'opinió contrària de Brussel·les. Un altre dels temes a tractar serà les relacions culturals i lingüístiques entre Catalunya i el País Valencià i la reivindicació de la reciprocitat entre TV3 i Canal 9, que continua pendent des de fa anys, ja des de l'època en què els socialistes havien governat la Generalitat Valenciana amb Joan Lerma. L'actual president valencià, Alberto Fabra, va assegurar al mes de febrer que la reciprocitat seria una realitat abans de l'estiu, tot i que de moment no consta que s'hagi avançat en aquesta direcció.

Els socialistes catalans també volen aprofitar la trobada per guanyar el suport dels socialistes valencians al fet que el PSC pugui tenir veu pròpia al Congrés en temes relacionats amb Catalunya. L'estratègia de Pere Navarro és intentar convèncer federacions claus en el PSOE -la valenciana és la tercera en nombre d'afiliats- per després estovar les reticències que mostren Alfredo Pérez Rubalcaba i l'aparell de Ferraz i negociar un acord. Navarro es va comprometre a tenir-lo tancat abans de l'estiu.

stats