DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 28/09/2013

Navarro considera "una traïció" la resolució aprovada pel Parlament per portar la consulta al Congrés

El líder del PSC avisa que ara els altres partits hauran de demostrar "amb fets" que volen els socialistes en el terreny del dret a decidir

Acn/ara
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha considerat "d'escàndol" que el Parlament no votés aquest divendres el text de l'expresident Joan Rigol, al qual s'havia sumat el PSC, i que es canviés per la resolució per portar la consulta al Congrés dels Diputats i per acordar-ne aquest any la data, la pregunta i la via legal, que van aprovar CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Navarro ha assegurat que "s'ha traït" Rigol, les entitats i els partits que havien donat suport al manifest. El líder dels socialistes catalans ha advertit a CiU i ERC que, a partir d'ara, hauran de demostrar "amb fets" que volen el suport del PSC per ampliar el consens a favor del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Navarro ha avisat que "hi ha un abans i un després d'aquest trencament, perquè qui vol la unitat i reclama que anem junts a reclamar la consulta és precisament qui s'ha carregat aquesta unitat". "Aquesta no és la manera de fer política per part d'uns partits que afirmen defensar la democràcia i la reivindiquen tant però la practiquen tan poc", ha afegit durant la inauguració de la Convenció Oberta Progressista de Catalunya.

Finalment, el líder dels socialistes ha defensat que "el PSC no està perdut, sinó que té una línia molt clara: dir la veritat, ser coherents, ferms en les nostres conviccions i convèncer que el camí d'uns i altres, la recentralització i el trencament, no porta enlloc". I ha matisat: "No és la tercera via, sinó que és la via federal que dóna respostes i solucions, que vam escriure i acordar amb els socialistes de tot l'Estat i que defensarem".

stats