Política 19/05/2012

El PSC avisa que el pla català és una fugida endavant que no és creïble

Marc Colomer
2 min
El portaveu del PSC, Jaume Collboni, va criticar ahir el pla d'ajust del Govern.

BARCELONA.El pla d'ajust de la Generalitat avalat dijous pel Consell de Política Fiscal i Financera és una "fugida endavant" que no és ni creïble ni transparent perquè és "contradictori". Almenys així ho veu el principal partit de l'oposició del Parlament, el PSC, que ahir va reivindicar que el mateix pla del govern d'Artur Mas reconeix que la gestió econòmica dels últims anys del tripartit va ser més eficient que la de l'actual executiu pel que fa a la contenció de la despesa i el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, va presentar ahir un document per contraargumentar el pla del Govern. El document dels socialistes considera que el pla per retallar el dèficit en 4.450 milions és propi d'un Govern "desorientat i obsessionat" per quadrar els comptes damunt del paper amb l'únic objectiu de superar "l'examen" del CPFF sabent que no es compliran. Pels socialistes catalans, si amb una retallada del 10% el 2011 el Govern va rebaixar el dèficit en 934 milions en lloc dels 2.200 previstos, no és creïble que enguany es redueixi en 4.450 milions, un 400% més del que el van reduir l'any passat. Pel PSC, el pitjor és que el pla "traspassa totes les línies vermelles" en matèria sanitària i educativa.

L'"única bona notícia", per Collboni, és que el pla ha permès que la Generalitat no hagi estat intervinguda per l'Estat. Això sí, retreuen a CiU que mentre que per un costat aixequen la bandera del pacte fiscal i la hisenda pròpia, per l'altre aproven a Madrid la llei d'estabilitat pressupostària que permet la intervenció de la Generalitat si no compleix l'objectiu de dèficit.

Precisament la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, va deplorar que el Govern hagi tolerat el que va titllar d'"intervenció tova", que, a més, no ha passat pel Parlament. La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va carregar ahir contra el que va titllar de cop definitiu de CiU i el PP a l'estat del benestar mentre Mas "entreté els ciutadans enarborant la bandera de la hisenda pròpia". L'oposició en bloc va presentar ahir al Parlament la petició de compareixença d'Artur Mas per explicar el pla.

stats