Política 12/12/2014

Javi López (PSC): ¨Les institucions europees diuen que l'espai per prendre decisions unilaterals és nul¨

L'eurodiputat socialista assegura que a Brussel.les es considera que la reforma federal és l'"únic" camí per resoldre el conflicte territorial

Sara González
2 min

Brussel·les"Les institucions europees diuen que l'espai per prendre decisions unilaterals és nul". Aquest és l'advertiment que ha llançat l'eurodiputat del PSC, Javi López, als partits que defensen la independència com el millor camí per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. Segons el dirigent socialista, el projecte de reformar la Constitució en sentit federal que defensen els socialistes és vist des de Brussel.les com "l'únic" per resoldre l'encaix de Catalunya a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López ha insistit que "fora de la llei a Europa no hi ha espai" i ha insistit que ni la llei pot substituir la política, com al seu judici pretén el govern del PP, ni en nom de la política es pot superar la llei, com considera que volen els partits sobiranistes. "Entre la llei i la política hi ha la negociació", ha sentenciat.

En aquest sentit, i en una setmana en què s'han obert els converses entre Artur Mas i Oriol Junqueras per explorar si pot haver-hi un acord per avançar les eleccions, l'eurodiputat també ha fet una crida a què els partits catalans trobin "una sortida a l'alçada de les circumstàncies" en comptes de seguir un rumb que, al seu judici, porta "a un camí sense sortida".

El cas Daniel Fernández

D'altra banda, López considera positiu el gest de l'exnúmero dos del PSC, Daniel Fernández, d'anunciar que renunciarà als seus drets com a diputat un cop s'ha fixat la data del judici oral del cas derivat de la trama Mercuri. El dirigent socialista està imputat per presumptament haver intercedit en la modificació d'un concurs públic per col.locar un ex-alt càrrec del tripartit a l'Ajuntament de Montcada i Reixac.

Tot i que Fernández renuncia a cobrar el seu sou de diputat i als drets que se'ls atorga als parlamentaris però no pas a l'escó, López ha considerat que més enllà de la situació personal de cadascú cal "repensar" en la política com es gestionen aquest tipus de casos. Especialment en un moment en què "l'alarma de la corrupció" està més encesa que mai perquè la ciutadania té "percepció d'impunitat" i el grau d'exigència és més alt.

stats