Política 05/07/2017

El PSC considera que la llei del referèndum és un "absurd jurídic" que no ofereix "cap garantia democràtica"

Els socialistes catalans asseguren que no participaran en "res que tingui a veure" amb la consulta de l'1-O

Marc Toro
2 min
El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ahir en roda de premsa a la seu del partit.

BarcelonaEl PSC ha carregat aquest migdia contra la llei del referèndum presentada dimarts per Junts pel Sí i la CUP. Segons el secretari d'organització dels socialistes, Salvador Illa, la norma és un "absurd jurídic" i no ofereix "cap garantia democràtica". Així ho ha afirmat en roda de premsa a la seu del partit, on ha assegurat que la llei amb la qual el Govern vol donar cobertura a l'1-O "situa Catalunya fora del marc legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha dit que "és fals" que la legalitat internacional empari la consulta, tal com ha defensat aquest mateix dimecres en una entrevista el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras. "El que vam conèixer ahir és una proposta que situa institucions fora del marc legal i deixa sense garanties als ciutadans de Catalunya", ha afirmat Illa un cop rere l'altre.

El dirigent socialista ha reiterat que "el PSC no té com a objectiu la independència" i que, per tant, "no participarà en cap procés unilateral" cap a aquest objectiu ni tampoc "en res que tingui veure" amb el referèndum. No obstant això, ha reconegut que el seu partit sí que participaria en el debat de la llei de l'1-O si es donés el cas. "Tenim per costum participar en debats", ha argumentat. El que sí que queda clar és que els socialistes no cridaran a participar a la consulta. Almenys l'alcalde de Blanes, però, ja va dir que aniria a votar.

Pel que fa a les polèmiques declaracions de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que aquest dimarts va tornar a dir que les forces armades tenen la missió de garantir la "sobirania d’Espanya i la seva integritat territorial", Illa ha opinat que cal "mesurar" les declaracions públiques per afavorir al "desbloqueig" del conflicte amb l'Estat. Un desbloqueig que la majoria de ciutadans, segons el PSC, volen que passi per "un nou acord".

stats