Política 22/07/2014

El PSC porta la llei de consultes al Consell de Garanties però també la pregunta del 9-N

Ferran Pedret espera que la reunió Mas-Rajoy no sigui una "pura escenificació"

Acn
2 min
Ferran Pedret, en declaracions aquest dimarts al Parlament

BarcelonaEl PSC ha registrat ja la petició de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre la llei de consultes populars no referendàries, però també sobre la pregunta pactada per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. El diputat socialista Ferran Pedret ha explicat que el seu grup "no es pot abstraure de la realitat" i ha de demanar el pronunciament del consell sobre la formulació de la pregunta, i més quan els grups que la van pactar asseguren que la llei de consultes empara la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC demana dictamen concret sobre onze articles de la llei, entre d'altres, el que regulen l'objecte i àmbit d'aplicació, les persones legitimades per votar, el registre de participació en consultes populars, el contingut del decret de convocatòria d'una consulta i la votació anticipada per dipòsit. Pedret ha opinat que la llei pot ser "molt útil" per millorar la qualitat democràtica, però "cal assegurar-se que no hi ha cap motiu de tatxa". De fet, ha indicat que el seu grup també reclama l'opinió del consell de garanties sobre la pregunta del 9-N , precisament perquè els partits que l'han acordada creuen que la llei de consultes serveix per convocar la consulta. El PSC opina el contrari, perquè la formulació de la pregunta, ha dit, és "més pròpia d'un referèndum".

Pel que fa a la reunió entre Mas i Rajoy, ha dit que espera que no sigui una "pura escenificació" perquè Catalunya "necessita marcs on es pugui dialogar". Pedret ha demanat als dos dirigents que estiguin "a l'alçada de les circumstàncies", perquè el contrari, ha avisat, seria "mirar molt a curt termini".

Sobre la reunió prèvia entre Rajoy i el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, Pedret ha apuntat que els companys del PSOE estan "absolutament compromesos" en la recerca d'una solució per al problema català, i estan fent "gestions de tot tipus" perquè la situació es desbloquegi i s'obri una línia de diàleg.

stats