ESTRATÈGIA SOCIALISTA
Política 12/07/2016

Dimiteix un membre de l'executiva del PSC per discrepàncies amb Iceta i el referèndum a la canadenca

Es tracta del fins ara secretari de Coordinació Territorial dels socialistes, Joaquín Fernández, de la federació del Baix Llobregat, de les més crítiques amb la proposta de ponència per al congrés

Efe
2 min
Miquel Iceta, abans d'intervenir en el consell nacional del PSC

L'Hospitalet de LlobregatEl secretari de Coordinació Territorial del PSC i secretari d'Organització del Baix Llobregat, Joaquín Fernández, ha dimitit de l'executiva del partit per discrepàncies amb el projecte actual de Miquel Iceta i la ponència marc per al pròxim congrés. Fonts de la federació socialista del Baix Llobregat han avançant a Efe la decisió de Fernández, que ja hauria traslladat la seva renúncia a la direcció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els motius d'aquesta decisió, segons han explicat les mateixes fonts, hi ha el malestar generat entre diversos dirigents d'aquesta comarca, com Fernández, per gestos com ara posar la via canadenca sobre la taula per convocar un referèndum en cas que fracassi a Catalunya la reforma constitucional, tal com es proposa en la ponència marc del congrés del novembre.

Però el descontentament de Fernández no només està provocat pel rumb pres per la direcció actual del partit, sinó també pels "mals" resultats del PSC en l'últim cicle electoral.

Fernández és secretari d'Organització del Baix Llobregat des del 2009 i era fins ara membre de la comissió executiva del PSC, on ocupava el càrrec de secretari de Coordinació Territorial, un càrrec adjunt a la secretaria d'Organització que dirigeix Assumpta Escarp, una de la dirigents d'estreta confiança d'Iceta –i que precisament dilluns va defensar la via canadenca.

Aquestes mateixes fonts socialistes han descartat una "revolta" dels membres del Baix Llobregat que encara queden en l'executiva del partit. Tot i això, destaquen que, després de la renúncia de Fernández, ja no queda cap dirigent "representatiu" de la federació del Baix Llobregat a la direcció, ja que tampoc és present el primer secretari, Antoni Poveda.

Tant Poveda com la seva federació van ser una de les més crítiques en l'últim Consell Nacional del partit respecte a la ponència marc plantejada, una divisió que va obligar a posposar fins al conclave socialista del novembre el debat definitiu sobre el document polític que ha de marcar l'estratègia del PSC els anys vinents.

stats