Política 29/08/2016

El PSC denuncia que l'acord d'investidura de PP i C's no respecta la immersió lingüística

Assumpta Escarp lamenta que el pacte vulneri "competències autonòmiques"

Sara González
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es dirigeix al faristol per intervenir al Consell Nacional del PSC. / ACN

BarcelonaEl PSC vol deixar clar que el pacte d'investidura segellat entre el PP i Ciutadans té poc a veure amb l'acord al qual el PSOE va arribar amb Albert Rivera en la legislatura fallida i que per això els socialistes en cap cas es poden plantejar una abstenció a la investidura de Mariano Rajoy. La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, ha denunciat que l'actual acord entre les dues formacions per fer Mariano Rajoy president no respecta el model d'immersió lingüística a les escoles catalanes, així com les competències de la Generalitat i la llei d'educació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'acord entre C's i el PSOE respectava les competències autonòmiques i ara en cap cas es respecta una llei d'educació que és pròpia de Catalunya i del Govern", ha sentenciat. En aquest sentit, ha recordat l'aposta dels socialistes per una llei de llengües que reconegui la "pluralitat de llengües" que hi ha a l'estat espanyol, una reivindicació que, insisteixen, en cap cas queda recollida en el pacte entre Rajoy i Rivera. "No reconeix el ple respecte pel caràcter oficial del català i del castellà. Aprofitant la inclusió de l'anglès, obvia no només les competències pròpies sinó el marc d'immersió lingüística", ha lamentat.

Escarp també ha recordat que Rajoy i Rivera tampoc parlen de derogar la reforma laboral, ni de reformar les polítiques fiscals, ni de com abordar "el conflicte territorial". Ha criticat, en aquest sentit, que no prevegin una reforma "profunda" de la Constitució, com reclama el PSOE, ni cap tipus d'alternativa.

La dirigent socialista també ha subratllat que l'acord entre PP i C's és només per a la investidura i no garanteix la governabilitat d'Espanya, amb la qual cosa el país corre el risc de veure's abocat de nou a unes eleccions quan arribin moments clau com ara l'aprovació dels pressupostos.

Un cop més, el PSC ha reiterat el seu no a Rajoy tant en primera com en segona volta. Ara bé, Escarp ha assegurat que, un cop passat el fracàs de la investidura i de les eleccions basques i gallegues del 25 de setembre, caldrà "obrir el diàleg" per buscar "una alternativa".

stats