Política 02/09/2014

El PSC donarà suport a una comissió d'investigació sobre el cas Pujol si la compareixença de l'expresident no els "convenç"

Maurici Lucena lamenta que les explicacions de Jordi Pujol arribin "massa tard"

Josep Gudiol
2 min
Maurici Lucena, dirigent que va entrar al Parlament el 2012 de la mà de Pere Navarro,  ha assegurat que “li agradaria” mantenir-se de portaveu del grup parlamentari.

BarcelonaEl portaveu del grup parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena, ha lamentat aquest dimarts que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol hagi posposat la seva compareixença, com a mínim, fins al 22 de setembre, i ha indicat que hauria d'haver estat "molt abans". "Cada dia que passa sense comparèixer fa més mal a Catalunya", ha declarat Lucena, i ha afegit: "Les ombres de sospita són massa denses i molt més extenses del que recull el seu comunicat". El socialista ha lamentat que no hagi estat el mateix expresident qui hagi decidit comparèixer al Parlament pel seu compte, i que hagin hagut de ser els partits polítics els que l'hi hagin demanat. D'altra banda, preguntat per si el PSC votarà a favor d'una comissió d'investigació, Lucena ha respost: "Si no ens satisfan les explicacions de Pujol, sí que hi donarem suport".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la llei de consultes i la reunió convocada per la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha anunciat que el PSC hi assistirà, i ha avançat que el representant dels socialistes serà Ferran Pedret. Sobre la llei de consultes, el portaveu ha recordat que aquesta no dóna empara a la pregunta encadenada del 9-N. "Esperem que demà ens hagin convocat amb la intenció de comunicar-nos la decisió del Govern de modificar la pregunta", ha afirmat, i ha reiterat que el que cal ara és diàleg, negoci i pacte amb el govern espanyol. Ha anunciat, d'altra banda, que presentaran diverses esmenes a la llei, entre les quals hi ha assegurar la previsió que la pregunta es pugui sotmetre a la revisió del Consell de Garanties i, en segon lloc, que es posi en el decret de la convocatòria quina és la competència a la qual s'adreça la pregunta de la consulta. Per últim, ha indicat que el PSC es vol assegurar que la pregunta s'acobli perfectament a l’Estatut d’Autonomia.

Sobre la compareixença de Montoro d'aquest matí, ha dit que no vol entrar a “tirar-se els plats pel cap” com han fet, segons ell, la resta de partits polítics. "No és el millor ministre que ha tingut un govern de l'estat espanyol", ha declarat, i ha afegit que "allò important ara és la lluita contra el frau fiscal".

stats