Política 29/08/2011

El PSC votarà a favor de la reforma de la Constitució i rebutja avalar-la per referèndum

L'executiva dels socialistes catalans proposa Carme Chacón com a cap de cartell per a les eleccions espanyoles del 20-N

Pere Martí
1 min

BarcelonaNo hi ha hagut sorpreses. El PSC ha anunciat que votarà a favor de la reforma de la Constitució que han pactat PSOE i PP. Així ho ha comunicat el viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta, després de la reunió de l'executiva en què la formació s'ha posicionat contrària a fer un referèndum. Iceta ha justificat la reforma per la situació financera internacional i ha explicat que la intervenció d'Alfredo Pérez Rubalcaba i l'acord final amb el PP, que exclou posar cap xifra de dèficit a la Constitució i ho remet a una llei posterior, "ha esvaït alguns dubtes i preocupacions" que s'havien generat en conèixer la intenció del president Zapatero. Sobre la possibilitat de fer un referèndum Iceta ha estat contundent: "no el considerem necessari i no li donarem suport".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió s'ha pres per assentiment i també s'ha acordat que els diputats i senadors del PSC votarien el mateix a les dues cambres, cosa que barra el pas a la possibilitat que els senadors de l'Entesa, que agrupa els del PSC, ERC i ICV, puguin sumar-se a una hipotètica petició de referèndum.

La mateixa executiva ha proposat que Carme Chacón repeteixi com a candidata del PSC a les eleccions espanyoles del 20 de novembre, tot i que no prendrà la decisió fins el consell nacional del 17 de setembre, perquè si es presenta un altre candidat, haurà de fer primàries..

stats