Política 10/05/2011

El PSC defensa que la seva proposta pels 1.450 milions "supera àmpliament" la de CiU

El diputat del PSC Francesc Vallès demana a CiU que accepti una esmena que comptaria amb els vots del PSOE que insta el govern espanyol a convocar la Comissió Bilateral

Miquel Codolar
1 min

MadridEl PSC ha confirmat que votarà en contra de la moció de CiU que reclama el pagament del fons de competitivitat al govern espanyol. El diputat del PSC Francesc Vallès ha exposat que el PSC ha treballat "intensament" amb el grup parlamentari socialista i el govern espanyol per aconseguir que el PSOE se sumi a la moció si s'accepta una esmena que "supera àmpliament" la proposta de CiU perquè insta el govern espanyol a reunir una comissió bilateral Estat-Govern per tractar aquesta qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vallès ha afirmat que "si CiU vol, aquesta tarda podem tenir la solució" i ha defensat que el seu grup "ha treballat per negociar, no per confrontar". Ha criticat l'estratègia negociadora del grup de CiU al Congrés perquè "Duran ha admès que el govern espanyol no té l'obligació de pagar el fons, mentre que nosaltres no ho hauríem fet mai, perquè sempre vam cobrar aquest fons" quan el PSC era al Govern. També ha criticat l'absència de reunions entre el diputat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, fet que l'ha portat a dir que "el cinisme de Mas és evident". Ha conclòs que "depèn de CiU que a la tarda es resolgui la situació".

Preguntat pel seu vot favorable a la mateixa moció al Senat, Vallès ha indicat que l'estratègia no pot ser "reproduir una votació del Senat al Congrés" i ha criticat que els diputats de CiU "no saben què fer i han posat el focus al PSC" mentre que "és en l'àmbit del govern on s'ha de pactar". També ha qualificat de "patètic" que CiU reclami el compliment d'un sistema de finançament que "no va votar".

stats