FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 20/12/2011

PSC i ERC veuen millorables els pressupostos i mantenen l'oferta de diàleg al Govern

Socialistes i republicans alerten de la manca de progressivitat de les mesures de fiscalitat que proposa l'executiu

Oriol March
2 min

BarcelonaLa presentació dels pressupostos capitalitza les declaracions polítiques d'aquest dimarts. El PSC, segons ha explicat la diputada Rocío Martínez-Sampere (ara a l'executiva socialista després del congrés d'aquest cap de setmana), ha valorat els comptes com a "molt millorables", especialment perquè hi troba a faltar mesures per a la reactivació econòmica i més "relat d'esforç" en la línia de la fiscalitat progressiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat això, i en la línia esbossada aquest cap de setmana pel nou líder dels socialistes, Pere Navarro, Martínez-Sampere ha reiterat l'oferiment de diàleg i mà estesa al Govern a l'hora de tirar-los endavant. És per això que esperen a la reunió que mantindrà el nou primer secretari amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Navarro li oferirà mà estesa, sempre que el Govern accepti millorar els seus comptes en la línia de l'esforç progressiu fiscal i la reactivació econòmica.

ERC proposa mesures per recaptar 1.000 milions més

També ha mantingut la mà estesa al Govern el president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, que ha presentat una bateria de mesures que permetrien ingressar 1.000 milions més l'any que ve. Puigcercós ha considerat que es tracta de mesures que CiU no veu amb mals ulls a causa de la davallada general d'ingressos. Malgrat això, s'ha mostrat preocupat per la "manca de progressivitat" en els augments impositius com ara el tiquet moderador, el cànon de l'aigua o l'augment del transport

Per la seva banda, ICV-EUiA ja ha anunciat la seva esmena a la totalitat als pressupostos perquè, segons ha explicat el seu diputat Joan Boada, formen part de la "dreta més ultraliberal". "Representen una retallada sobre la retallada", ha afegit Boada. Ciutadans ha criticat el tiquet moderador i Solidaritat ha carregat contra la venda d'immobles de la Generalitat.

stats