Política 22/09/2014

El PSC avisa que no participarà en la campanya d'una consulta suspesa

Adverteix que els ajuntaments no poden col.laborar amb un 9-N que no estigui "dins del marc de la legalitat"

Sara González
1 min

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha assegurat que el seu partit no farà campanya per la consulta si el Tribunal Constitucional la suspèn. "No farem cap tipus de campanya d'una consulta il.legal", ha afirmat just després de la reunió de la direcció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les mocions que a partir d'aquest dilluns votaran prop de 600 ajuntaments per donar suport a la llei de vonsultes i al decret de convocatòria del 9-N, Niubó ha assegurat que el PSC, que va votar a favor de la llei de consultes, té una moció pròpia. I és que els socialistes consideren que no es pot utilitzar la llei de consultes per fer una pregunta pròpia d'un referèndum.

Tot i això, ha donat per fet que hi haurà dirigents socialistes locals que hi faran modificacions responent a les singularitats territorials o que donaran suport també al decret de convocatòria.

El que sí que ha volgut deixar clar Niubó és que cap ajuntament pot col.laborar en l'organització del 9-N si el TC tomba la consulta. De fet, hi ha una desena de consistoris socialistes que ja han comunicat a la vicepresidenta Joana Ortega que no facilitaran que es posin les urnes si la consulta no està emparada "dins del marc de la legalitat".

stats