Política 03/08/2017

El PSC preveu un pacte postelectoral "transversal" amb els partits que rebutgin la independència

Miquel Iceta fa una crida a Cs i els comuns per a una reforma de la constitució que "caurà pel seu propi pes"

Ara
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

BarcelonaEl PSC segueix amb la mirada posada en un escenari que no passa pel referèndum de l'1 d'octubre, sinó en una convocatòria d'eleccions autonòmiques. Així ho ha refermant el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, que ja comença a pensar en pactes postelectorals. A parer seu, si l'independentisme no té majoria, el PSC haurà d'explorar un acord "transversal" que constitueixi una "alternativa forta". En una entrevista a l'ACN, Iceta ha situat els comuns i Cs com les formacions més pròximes a aquest pacte i ha tornat a fer una crida als votants del PDECat defraudats "que no volen aparèixer com a arrossegats per un procés que no porta enlloc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les previsions del candidat socialista a la Generalitat, tot el que s'esdevingui fins a l'1 d'octubre donarà "més arguments" a la proposta que defensa el seu partit. "La reforma de la Constitució caurà pel seu propi pes", ha opinat Iceta, que ha situat aquest camí com un dels "més ferms" per cercar una solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

La Paeria no cedirà espais per a l'1-O

El rebuig al referèndum l'ha explicitat també el president del partit, Àngel Ros, alcalde de Lleida, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha insistit que el seu ajuntament no col·laborarà institucionalment amb l'1-O. Així, ha tornat a denegar la cessió d'espais municipals per a la celebració del referèndum "si no està pactat i està fora dels marcs legals".

stats