Política 12/12/2014

El PSC manté el rebuig als pressupostos després de la reunió amb el Govern i CiU

El grup socialista continua apuntant que no s'abstindrà ni donarà suport als comptes perquè "no se'ls creu". CiU ha advertit el PSC dels "riscos" que pot comportar que no hi hagi pressupostos

Efe
2 min

BarcelonaEl PSC manté la seva esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per al 2015 després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el grup parlamentari de CiU, que ha finalitzat sense cap acostament. Dimecres hi haurà el primer debat al Parlament dels pressupostos, en què es votaran les esmenes a la totalitat que, de moment, han presentat tots els grups de l'oposició, excepte ERC, que tampoc ho descarta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per superar el primer tràmit, el Govern necessitaria almenys que ERC i PSC s'abstinguessin en la votació de dimecres que ve. Mentre que ERC defensa una pròrroga pressupostària i sospesa presentar esmena a la totalitat, el PSC ja l'ha presentat i no preveu que canviï d'opinió d'aquí a dimecres. Després de la reunió d'aquest divendres, fonts socialistes han explicat a l'agència Efe que el PSC no s'abstindrà ni donarà suport als pressupostos perquè "no se'ls creu" i no se sent "còmode" amb el full de ruta que planteja el president de la Generalitat, Artur Mas.

Fonts de CiU han assegurat a l'agència Efe que a la reunió han avisat el PSC dels "riscos" que pot comportar que no hi hagi pressupostos, en particular en les partides destinades a tornar la paga extra als treballadors públics i a les noves actuacions en l'Agència Tributària i la L9 del Metro. Per CiU, la d'aquest divendres no era una reunió per esmenar partides, sinó per informar el PSC del detall dels números dels comptes públics, sense demanar-los una "adhesió" però apel·lant a la responsabilitat.

Malgrat les converses amb el PSC, per CiU el soci prioritari continua sent ERC, que amenaça també amb presentar una esmena a la totalitat. A la reunió d'aquest divendres, celebrada a la seu del departament d'Economia i Coneixement, hi han participat els diputats de CiU Jordi Turull, Antoni Fernández Teixidó i Roger Montañola; els parlamentaris del PSC Maurici Lucena, Alícia Romero i Eva Granados; i el conseller Andreu Mas-Colell.

stats