Política 27/04/2015

El PSC reconeix que ha hagut de recórrer "a persones no censades" a alguns municipis per tenir caps de llista

La portaveu del partit subratlla que el 94% de la ciutadania podrà optar per una llista del PSC

Sara González
1 min

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha reconegut que per completar les 546 llistes que el seu partit presenta finalment a les pròximes municipals ha hagut de recórrer a "persones que tenen relació amb els municipis encara que no hi estiguin censades". La dirigent socialista ha argumentat que és "obligació" del PSC proporcionar el màxim de candidatures progressistes arreu del territori. I és que, segons ha publicat aquest dilluns l'ARA, fins a un centenar dels caps de llista presentats pel PSC no resideixen al municipi pel qual es presenten i, en alguns casos, ho fan a més d'un centenar de quilòmetres. Els socialistes defensen, però, que els candidats tenen "algun tipus de relació" amb el municipi encara que no hi estiguin censats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Niubó ha subratllat que el 94% de la ciutadania podrà optar per una llista del PSC i ha detallat que n'han presentat 200 a la demarcació de Barcelona, 104 a la de Tarragona, 112 a la de Girona i 130 a la de Lleida. Justament és en aquesta darrera demarcació on es concentren més candidatures amb cap de llista no resident.

El PSC ha reivindicat, un cop més, que les municipals no són la primera volta d'un 27-S que no considera plebiscitari. Niubó ha insistit que els comicis locals són "l'única oportunitat" per tenir ajuntaments progressistes. Sobre la possibilitat que el president espanyol, Mariano Rajoy, convoqui les eleccions generals justament el 27-S per fer-les coincidir amb les catalanes, Niubó s'ha limitat a assegurar que el govern espanyol ha de convocar "quan abans millor" per construir noves majories que permetin emprendre noves polítiques i prioritats.

stats