CAP AL 20-N
Política 25/10/2011

CiU se situa per davant del PSC en intenció directa de vot el 20-N, segons el CEO

L'enquesta del Govern pronostica que CiU guanyaria les eleccions espanyoles per primer cop. PP i ICV es mantenen, a la vegada que ERC remunta, segons la tercera onada del baròmetre d'opinió

M.colomer / R.tugas
2 min

BarcelonaEl PSC manté la dinàmica de caiguda lliure que ja detectava al juny la segona onada del baròmetre d'opinió del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) pel que fa a la intenció directa de vot. Segons la tercera onada del Baròmetre, que s'ha presentat aquest dimarts, el PSC passaria a obtenir el 20-N el suport del 16,3% dels electors (18,2% el juny passat i 20,2% fa un any). Així, CiU es mantindria per davant del PSC en intenció de vot, malgrat que frena la lleugera dinàmica d'ascens, i rebria el suport del 22,6% de l'electorat (23% el juny), guanyant per primer cop les eleccions espanyoles. El sondeig també indica que el PP perd un punt i mig (de l'11,5% del juny al 10% d'ara) i ICV-EUiA es queda amb el suport del 5,6% (5,9% el juny), a la vegada que ERC és l'únic partit que remunta, i passa del 3,5% del juny al 5%, lleugerament per sota del 5,6% obtingut a les últimes eleccions generals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per províncies, CiU seria la primera força a les quatre, amb el PSC per darrera. A Girona i Lleida, de fet, la federació nacionalista doblaria el vot dels socialistes, dues circumscripcions on ERC se situaria com a tercera força, per davant del PP, que s'imposa a Barcelona i Tarragona. Aquesta situació facilitaria als republicans mantenir el diputat per Girona i en dificultaria l'accés als populars. Per la seva banda, ICV-EUiA seria quarta força a Barcelona, superant ERC.

Els principals dubtes dels electors són entre PSC i PP (8,2%) i entre PSC i ICV-EUiA (7,2%). Per la seva banda, CiU es disputa el suport amb ERC (4,3%), el PSC (4,1%) i PP (3,4%), mentre que ERC també té un vot dividit amb PSC (3,2%) i ICV-EUiA (1,2%). El candidat dels nacionalistes, Josep A. Duran i Lleida, segueix sent el polític més valorat (amb un 5,81), seguit d'Artur Mas (amb un 5,43), i són els únics polítics que aproven. Oriol Junqueras (amb un 4,79) se situa en tercer lloc, per davant de Joan Herrera (amb un 4,71) i Carme Chacón (4,57). Els menys valorats són Albert Rivera (amb un 3,02) i Alícia Sánchez-Camacho (amb un 3,1)

stats