REFORMA DE LA LLEI DE CAIXES
Política 24/01/2011

El PSC s'oposa a que les caixes puguin desaparèixer i no veu necessari un canvi en la llei

Aposta per mantenir el model de caixes català i que estigui "molt arrelat al país"

Acn
2 min

BarcelonaEl viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha fet aquest dilluns una defensa del model català de caixes d'estalvi i ha advertit que no aposten per la seva eliminació. A més, Iceta creu que no és necessària una reforma de les lleis de caixes ni catalana ni espanyola, ja que són "recents", i també ha apostat per un sistema que estigui "molt arrelat al país". El dirigent socialista ha avisat que si la reforma de les caixes que es pugui dur a terme -que podria acabar-les convertint en bancs- serveix per "millorar el model" tindrà el seu suport, però que "si algú pensa que és la gran oportunitat per eliminar uns competidors als bancs, no ens trobaria tant a favor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres pensem que el paper de les caixes és molt important i no s'haurien d'eliminar", ha assegurat Iceta després de la Comissió Executiva del PSC. Iceta ha fet una defensa del model català de caixes que estigui "molt arrelat al país". "Ens agrada molt, vam fer una reforma de la llei de forma recent al Parlament, ens sembla que la fórmula de les caixes, pel paper que tenen els seus impositors i el paper de les obres socials, és molt rellevant", ha assegurat.

Un fet, ha afegit, que "no ha de ser un obstacle per garantir la seva solvència i la seva transparència". Així, ha garantit que "tot el que vagi adreçat a millorar el model" tindrà el suport del PSC, mentre que "'si algú pensés que és la gran oportunitat per eliminar uns competidors als bancs, no ens trobaria tant a favor'. Cal recordar que una possibilitat passa perquè les caixes s'acabin convertint en bancs per tal que puguin recapitalitzar-se.

Per Iceta, el govern espanyol "ha d'afavorir un procés de solvència de les entitats", que podria passar per "una certa concentració com s'està produïnt", però en cap cas "eliminar-les del mapa com algunes veus, no precisament del govern espanyol, a vegades plantegen". Iceta ho ha dit en una referència implícita al Banc d'Espanya.

stats