Política 28/05/2011

El PSC dóna suport a Rubalcaba "sense matisos i de manera unànime"

Fernández Vara demana a Rubalcaba que deixi la vicepresidència i el ministeri per preparar-se per les eleccions generals

Miquel Codolar
2 min

MadridEl PSC s'ha afegit a la pinya que tot el PSOE escenifica avui a la seu de Ferraz al voltant d'Alfredo Pérez Rubalcaba. El primer secretari del PSC, José Montilla, ha explicat que durant el comitè federal ha donat el suport a Rubalcaba, que "és i serà un gran candidat al que el PSC dóna suport sense matisos i de manera unànime". Ha destacat que l'actual vicepresident i ministre "coneix Catalunya perquè va ser interlocutor per fer l'Estatut". Montilla ha destacat la "generositat" de Carme Chacón, que "tenia tota la legitimitat a presentar-se", per haver renunciat a participar a les primàries del PSOE. Després d'aquest fet, Montilla sosté que "les relacions entre el PSC i el PSOE són de fraternitat i treball en comú, iguals que fa una setmana, fa un mes i fa un any". No s'ha estat, però, de criticar les declaracions del líder dels socialistes bascos, Patxi López, perquè "s'han demanat coses que no dic que no siguin legítimes, però demanar un congrés extraordinari no és el més idoni per al partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el comitè federal hi ha altres 'barons' que han explicat als mitjans què han dit durant la seva intervenció. Javier Fernández, líder dels socialistes asturians, ha dit que li agrada més el candidat que el procés, però que tampoc li desagrada. El líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, ha recomanat als qui tenen por a les primàries que "no tinguin por mai a la democràcia interna, perquè mai unes primàries generen divisió", tot i que en aquest cas seran unes primàries que tot apunta que tindran un únic candidat. Gómez ha dit que no hi ha hagut una elecció a dit perquè "tinc pràcticament un doctorat en primàries i li puc dir que cal neutralitat objectiva, no subjectiva, és legítima".

Fernández Vara, del socialisme extremeny, ha demanat alleugerir les responsabilitats polítiques de Rubalcaba, que actualment és vicepresident primer i ministre de l'Interior, perquè pugui preparar-se per afrontar les eleccions generals amb garanties. Vara també ha defensat que "si pensem que Rubalcaba és el millor ho hem de dir, no fer-ho seria anar contra els nostres interessos". Per la seva banda, Oscar López, de Castella i Lleó, ha destacat que el comitè federal permeti "acabar la setmana millor, amb un missatge d'unitat i consens al voltant de Rubalcaba". Griñán, d'Andalusia, ha pronosticat que "avui comença la recuperació electoral del PSOE". Tots han fet pinya al voltant de Rubalcaba.

stats